Ingredienser
8 st
Bulle
2 dl naturella cashewnötter
1 dl mandlar
1/2 tsk mortlad kardemumma
8 urkärnade dadlar
2 – 3 tsk kokosolja
Mandelmassa
1 dl mandel
3 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver
Till servering
1 burk kokosgrädde (à ca 400 ml)
2 tsk agavesirap
1/2 dl finhackad mandel
Gör så här
Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar, flera steg kräver blötläggning och tid i kylen som kan göras samtidigt.
* Bulle: Blötlägg nötter och mandlar i kallt vatten 2-3 timmar. Häll av och mixa med kardemumma, dadlar och kokosolja till en slät massa i en matberedare. Rulla till 8 bollar (för 8 st) och lägg på ett fat, platta till botten lite. Ställ i kylen minst 1 timme.
* Mandelmassa: Blötlägg mandlarna i kallt vatten 2-3 timmar. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Späd ev med lite kallt vatten.
* Till servering: Lägg burken med kokosgrädde i kylen minst 4 timmar. Öppna burken och ta ut det hårda överst i burken, vispa fluffigt med agave.
* Skär ett litet lock från bollarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde. Toppa med hackad mandel.